"Don't Worry Be Happy"

Posted by Oduncu Gömleği | Posted in | Posted on Cuma, Aralık 25, 2009

Dans etmek değil de, bir köşe kapıp dans edenleri izleyerek sarhoş olmak aslında, mutlu olmak.Çılgın bir klüpte deliler gibi para harcamak değil de, bir kafenin eskimiş koltuğuna gömülerek kahve içmek arkadaşlarla mutlu olmak. O kitaplar, onlar her birinde bir çay, kahve lekesi. Güzel yapan bu işte. Biraz eskiyecek, İngiltere' de ki gibi kırmızı kiremitten evler olucak, ahşap dükkanlar. 2. el eşya satın almalısın. Yaşanmışlık gibi bişey, o sayfanın üstünde ki çay lekesi mutlu edicek seni. Bunları düşünürken Kenny G dinlemek pekiştirecektir. Mutlu olmak için eskileri kurcala dostum, ya da bir Meg Ryan filmi seyret. Eminim, hoşuna gidecektir.

Yağmurda, karda bir sürü dolmuş parası vererek gezeriz ya 2. el kitapçıları işte mutluluk budur. Aradığımız kitabı buluruz, kelepir fiyata alırız 2. el. Zor bulunan bi kitap da değildir hep aradığımız. Yine de son üç beş kuruşumuzu bi kahveye verip, brandalı bahçesinde kaşkolumuzu boynumuza dolayarak yağmur altında okuruz ya yazarın biyografisini, insanlar geçer yoldan. Elimizde kahve, bir göz kitapda, diğeri yollarda her zaman. Budur mutluluk.

Yeni taşındığın eşyasız, duvarları toz içinde ki evde bi köşede unutulmuş bir kitap gördüğünde ne kadar mutlu olabilirsin. Kimin olduğunu, ne zaman alıp okuduğunu anlamak için dokunman gerekicek. Dokun. Düşle !


Adam!

Comments (0)

Yorum Gönder